Proiectul de lege privind certificatul COVID

Florin Cîțu este ultimul om politic din România care are dreptul să se pronunțe asupra modului de gestionare a pandemiei.  În mandatul său, România a atins cel mai mare număr de decese. Este dezgustător să-l vezi acum că dă lecții de combatere a pandemiei, după ce a sacrificat interesul public pentru a face Congresul la care să fie înscăunat președinte PNL. Scopul noului ministru al Sănătății este de a combate pandemia și aglomerarea spitalelor.  De aceea, cetățenii trebuie să aibă la dispoziție toate cele trei instrumente esențiale pentru a lupta cu virusul: vaccinarea, testarea și tratamentul timpuriu, ca să nu ajungă la spital.

  • Deosebirea fundamentală de abordarea Guvernului Cîțu este că noul ministru al Sănătății îi consideră pe cetățeni parteneri în combaterea pandemiei. Formularul COVID nu va fi gândit  ca un instrument opresiv și nici ca o formă de discriminare, ci ca o cale de a opri răspândirea virusului.
  • De aceea, acest formular COVID trebuie să fie aplicat pe o durată limitată, când riscul de infectare și de spitalizare este în creștere.
  • Toate măsurile vor fi predictibile și vor fi luate înainte de agravarea situației.
  • Relaxările vor fi luate atunci când riscul pandemiei este în scădere. Este o diferență majoră de Guvernul Cîțu care relaxa restricțiile când cazurile COVID erau în creștere, pentru a permite organizarea Congresului PNL.
  • Testele gratuite pentru cetățeni for fi acordate pentru a acoperi perioada critică în care se manifestă valul pandemic.