PSD la Guvernare. Măsuri sanitare coerente

Relaxarea restricțiilor e firească în condițiile scăderii puternice a incidenței infectărilor la 1,19 la mie, pe întreaga țară. Detalii În egală măsură se fac toate pregătirile necesare pentru confruntarea cu un posibil val 5 al pandemiei și se impune respectarea fermă a legislației în vigoare. A început efectiv aplicarea strategiei de reconstruire a parteneriatului cu cetățenii, de recâștigarea a încrederii publice, astfel încât oamenii să fie convinși, nu constrânși, să se vaccineze.

  • România este în zona verde în acest moment, cu o rată națională de incidență a infectărilor care continuă să descrească. În aceste condiții era absolut ilogică menținerea obligativității purtării măștii, pe stradă, în aer liber și e absolut normal – și economic și social – să fie permise petrecerile în restaurant, la o capacitate de maximum 50% – în această perioadă de Sărbători.
  • Restricțiile rămase în vigoare trebuie impuse și respectate. Este în interesul tuturor să nu avem o recrudescență a pandemiei după sărbători.
  • Dat fiind precedentele și situația din Europa, se fac pregătiri intense pentru a face față unui posibil val 5 al pandemiei. Se ranforsează capacitatea sistemului medical de a reacționa, sunt implicați și medicii de familie dar și farmaciile în efortul de testare combatere/tratament a infecției, se simplifică și se optimizează cadrul legislativ.
  • Se lucrează la un proiect care să permită testarea extinsă, la nivelul medicilor de familie, pentru persoanele simptomatice sau care au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2.
  • Sunt în curs de elaborare proceduri legate de tratamentul ambulatoriu al COVID-19, astfel încât presiunea pe spitale să fie diminuată.
  • În scurt timp va gata, va intra în dezbaterea publică și apoi va fi adoptat, un nou proiect de lege, care va institui un certificat STOP COVID 19.
    • IMPORTANT DE RETINUT/COMUNICAT. NU e un CERTIFICAT VERDE. E un document distinct, valabil doar pe teritoriul național, care fi introdus temporar, când incidența infectării crește trei săptămâni consecutive și va fi scos similar, în funcție de criterii clare, precis măsurabile.
  • PSD insistă ca guvernul actual, din care face parte, să convingă, nu să contrângă oamenii, să se vaccineze, dar nu va ezita să susțină măsurile necesare, dacă situația o va impune, pentru apărarea sănătății publice. România până acum a fost departe de restricțiile impuse de alte țări europe, precum Italia (Detalii și Detalii), Germania (Detalii și Detalii), Cehia (Detalii), Austria (Detalii și Detalii), Franța (Detalii).