Învestitura guvernului PSD-PNL-UMR

România revine la normalitate. Are din nou un guvern deplin funcțional. După mai multe luni de criză politică gravă, PSD, prin atitudinea sa responsabilă, a readus nu doar stabilitatea politică a țării ci și un program de guvernare cu soluții la gravele crize actuale
PSD intră la guvernare nu doar cu angajamentul ci și cu determinarea de a promova o schimbare în bine a politicilor publice și a relației cu cetățeanul. De aceea a desemnat ca miniștrii, lideri din prima linie, cu experiență politică și administrativă și profesioniști.
Misiunea asumată de PSD este să readucă normalitatea în viața oamenilor; statul să aibă grijă de cetățenii săi, mai ales de cei vulnerabili, munca să fie încurajată și răsplătită, familiile cu copii sprijinite.
România trăiește în sărăcie, foame și frig. S-a scumpit tot ce se putea scumpi. Inflația a atins cote record în timp ce veniturile oamenilor sunt înghețate. PSD se angajează din nou să repare ce au stricat guvernele de dreapta, să crească puterea de cumpărare, să stopeze prăbușirea nivelului de trai.
Încă din prima lună de guvernare PSD va aplica pachetul social care va crește alocațiile, pensiile, salariul minim și indemnizațiile persoanelor cu handicap. În plus, pensionarii cu cele mai mici pensii vor primi un ajutor pentru a-și plăti facturile în această iarnă.
PSD își asumă obiectivul de a proteja viața românilor, de a pune capăt haosului sanitar. Adevărul va fi spus oamenilor, încrederea în autorități va fi restabilită. În viziunea PSD doar printr-un parteneriat onest pandemia poate fi învinsă; trebuie dărâmate zidurile de ură dintre vaccinați și nevaccinați, nu există români buni sau mai puțin buni.
Marcel Ciolacu, președinte PSD: ”Trei măsuri vor fi esențiale: accesul la medicamentele virale, testarea extinsă și noua campanie de vaccinare. Spitalele nu trebuie sufocate doar cu bolnavi Covid, pentru că și pacienții cronici trebuie să aibă acces la tratament. Vreau ca în această guvernare fiecare român să aibă acces la sănătate.”
Pentru sprijinirea firmelor românești PSD va orienta economia către conceptul „Cumpără românește!” pentru că un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români. 80% din programul economic al PSD conține măsuri pentru IMM-uri și companiile naționale. Iar agricultura va redeveni unul dintre motoarele de creștere economică.
PSD e capabil să readucă speranța că va fi mai bine!
Marcel Ciolacu, președintele PSD: ”România nu a avut până acum un plan coerent de salvare. Partidul Social Democrat are un plan de bun-simț care să țină sub control pandemia și să ajute românii și firmele românești să treacă peste această perioadă critică. Avem măsuri, avem profesioniști și avem un dialog foarte bun cu partenerii sociali și mediul de afaceri. Avem puterea să redăm încrederea în această țară și avem puterea să o facem mai bine decât înainte.