Efortul și performanța copiilor trebuie răsplătite

Un adevăr care merită să devină clișeu, să fie atât de des pronunțat de toată lumea încât să devină o obișnuință pentru noi – „Efortul copiilor noștri trebuie răsplătit, iar performanța cu cât atât mai mult”. Acesta a fost un obiectiv al multor proiecte pe care le-am desfășurat în cariera mea de deputat și în timpul mandatului de primar al Sectorului 5.

Astfel, începând din 2019, elevii din Sectorul 5 al capitalei au acces la un nou program de burse, unele dintre cele mai mari burse din București:

–       Burse de la 200 lei la 250 lei pentru elevii care au obținut locurile 1, 2 și 3 la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor naționale

–       Burse de la 150 lei la 250 lei pentru elevii cu media generală între 9,99 și 9,50 în anul școlar anterior

–       Burse de la 300 lei la 400 lei pentru elevii care au obținut media generală 10 în anul școlar anterior

Sunt foarte mulți copii care excelează, indiferent de mediul din care provin, copii care depun eforturi să se remarce, care își construiesc un viitor din primii ani de școală. Aceștia sunt cei pe care îi vedem excelând și mai departe, în carierele pe care și le vor alege, oameni pe care să ne putem baza așa cum și ei s-au bazat pe noi. Și trebuie să fim alături de ei constant.

De aceea, una dintre măsurile pe care le-am luat în timpului mandatului de primar a fost mărirea burselor de merit, măsură ce se păstrează și în prezent și care continuă să nu fie limitată la un număr de burse. Toți copiii care se remarcă la învățătură în timpul anului școlar și obțin rezultate bune la olimpiadele și concursurile naționale organizate de Ministerul Educației primesc bursă de merit. Efortul și performanța copiilor trebuie răsplătite și încurajate.

Trăim vremuri dificile, iar copiii nu sunt scutiți nici ei de greutăți care le pot marca viața. Sunt și o mulțime de copii care nu au acces la educație, este un adevăr dureros pe care îl cunoaștem și pentru care luptăm să devină un fenomen cât mai restrâns. Pentru acești copii, am implementat în sectorul 5 un proiect ambițios – Centrele Educaționale Curaj, cu obiectivul de a reducere abandonul şcolar şi de a crește rata de participare a elevilor care trăiesc în zonele urbane marginalizate.

Să fie cât mai mulți copii care să acceseze aceste burse în fiecare an pentru că este meritul lor și doar al lor!